You can't leave a place until you have arrived

Udsættes vi for et alvorligt chok eller trues på livet, rystes vores nervesystem, og det kan sætte sig som et traume, der hos nogle udvikler sig til PTSD.

Traumer hæmmer vores livskraft, og forløses de ikke, vil nervesystemet fortsat være aktiveret (kamp, flugt eller frys), vores indre alarm være tændt, og vi fanges i en skadelig overlevelsesenergi, der hos mange bl.a. kommer til udtryk som kronisk stress.

Min tilgang til traumer

I mit arbejde med traumer læner jeg mig bl.a. op af Dr. Stephen Porges (USA) og hans “Polyvagal Theory” og psykolog og biofysiolog Peter A. Levine, der har udviklet terapiformen Somatic Experience og skrevet mange bøger om emnet traumer.

Hvem

Traumeterapi henvender sig til dig, som har været udsat for mobning eller andre krænkelser, overfald, vold, røveri, ulykke, krig m.v. - traumatiserende hændelser, som du ikke har fået behandlet og forløst, og som nu giver dig psykiske og/eller fysiske problemer.

Du har måske svært ved at mærke dig selv, er ramt af tomhedsfølelser og manglende forbundethed med livet og verden omkring dig, du føler dig stresset, lider af angst, er depressiv, oplever tab af energi, har behov for at dulme (mad, alkohol, stoffer, arbejde osv.), føler dig forkert, skamfuld m.v.

Hvad

Metodisk arbejder jeg med, at du får genskabt kontakten til din krop og dine følelser, at dit nervesystem reguleres og alarmen slukkes, så du ikke længere er kronisk på vagt. Traumeterapi er et nænsomt arbejde, hvor vi langsomt genskaber den ro, livsbalance og livskraft. Din Evne til selvregulering og til at kunne mærke dig selv samt den tillid til verden, andre og dig selv, som blev taget fra dig i forbindelse med hændelsen.

Tryghed, kontakt og omsorg er vigtige aspekter i mit arbejde med at hele dit traume. Vi går vejen sammen, så du kan forlade det sted i dig, hvor traumet typisk har aktiveret en til tider overvældende eksistentiel ensomhed. Dit system beroliges, og den fastlåste overlevelsesenergi og stressen forløses, så du igen kan være tilstede i nuet og leve frit og fuldt.

I 20 år af mit liv var jeg selv ramt af et uforløst traume efter at have været taget som gidsel i et væbnet bankrøveri. Jeg har således ikke kun en teoretisk tilgang til de symptomer og problemstillinger, mine klienter kommer med. Via egenterapi, uddannelse og kurser har jeg i dag bl.a. specialiseret mig inden for traumefeltet - senest med et intensivt forløb i Integral Somatic Psychology v/Raja Selvam, PhD.

Tag første skridt ud af dit traume i dag

Irene Lassen Terapi

Vi mødes enten online på et af mine forløb eller i min praksis på indre Østerbro i København eller i mine lokaler på Samsø.

I alle rammer/ på alle platforme foregår vores møde i fortrolige og trygge rammer.

 

Gratis Guide

Få min gratis guide.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min gratis guide til at skabe en daglig praksis, som nærer sind, krop og sjæl. En praksis med vigtige første skridt til at møde og berolige et overaktivt nervesystem.

Jeg sender dig ikke spam eller mails i tide og utide.