Feelings are much like waves - we can't stop them from coming, but we can choose which one to surf

Angst er en opslidende tilstand, der ofte har alvorlige konsekvenser for livsudfoldelsen.

Mange med angst føler sig meget alene i det, og det at lide af angst ledsages ofte af tvangstanker og/eller tvangshandlinger, fysiske symptomer (f.eks. maveproblemer) og af skam.

Den bedste vej ud af angsten er at få den ud i lyset, tale med en proffesionel og få klarhed over, hvad angsten kommer af.

De typiske symptomer på angst

 • Svær indre uro og nervøsitet
 • Overdrevne bekymringer
 • Rysten, trykken for brystet og hjertebanken
 • En oplevelse af ikke at kunne få vejret
 • Problemer med maven/fordøjelsen
 • Heftig kulde eller varme
 • Tvangstanker og/eller handlinger
 • Søvnproblemer
 • Svedtendens
 • Svimmelhed
 • Uvirkelighedsfølelser

Hvem

Behandlingen af angst er for dig, som mærker de første tegn på angst, oplever at din angst tager til og griber mere og mere om sig eller for dig, som er sygemeldt og ikke længere kan gennemføre en normal hverdag pga. din angst.

Angst kan have mange ansigter - den kan vise sig som enkeltfobier (f.eks. angst for at flyve), som socialangst eller som panikanfald m.m. Den kan også starte et sted, f.eks som en eller flere enkeltfobier, og så udvikle sig til noget mere og andet over tid.

Hvad

Med terapien mødes du med kontakt og omsorg i din angst - du er ikke længere alene, og du får støtte og redskaber til at håndtere angsten. Vi arbejder med, hvad din angst kommer af, og hvad det er, den øsnker at fortælle dig. Ofte er angsten således et sprog for en bagvedliggende tilstand - f.eks. alvorlig stress, et ubehandlet traume, et svært tab, ikke rummede følelser (nu eller tidligere i dit liv) eller noget mere eksistentielt (f.eks. dit forhold til døden, til meningen med livet osv.).

En vigtig del af behandlingen er at blive mødt i og få sat ord på sin angst. Det ikke alene heler angsten, det reducerer også den skam, der ofte følger med det at lide af angst. Skammen er med andre ord angstens tro følgesvend, og jeg oplever tit, at mine klienter føler sig forkerte, og at de ikke hører rigtigt til i verdenen.

Angst kan føre til isolation/ensomhed, misbrug, depression m.m., hvorfor jeg er meget dedikeret til arbejdet med angst og til at gøre mine klienter frie af angst, så de kan stå stærkt i sig selv - uanset situationen - og genfinde glæden ved livet og lade det udfolde sig frit og fuldt.

Tag første skridt ud af din angst i dag

Irene Lassen Terapi

Vi mødes enten online på et af mine forløb eller i min praksis på indre Østerbro i København eller i mine lokaler på Samsø.

I alle rammer/ på alle platforme foregår vores møde i fortrolige og trygge rammer.

 

Gratis Guide

Få min gratis guide.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min gratis guide til at skabe en daglig praksis, som nærer sind, krop og sjæl. En praksis med vigtige første skridt til at møde og berolige et overaktivt nervesystem.

Jeg sender dig ikke spam eller mails i tide og utide.